Det finns många bra mangaserier och det kommer nya hela tiden. Manga är inte längre bara Naruto och Pokemon utan har utvecklats till så mycket mer. Idag finns det manga som berör allt ifrån matlagning till livet som en misslyckad superhjälte. Vi har ju även skrivit om att Ronja Rövardotter blivit anime. Här är några bra mangaserier att hålla koll på 2019 med korta sammanfattningar.

Mob Psycho

Mob Psycho är en manga av samma författare som till mangan One Punch Man. Denna mangan delar mycket av One Punch Mans humor men har ett helt annat tema. Nämligen andar och exorcister. I denna manga följer vi karaktären Mob som är ganska alldaglig förutom det faktum att han har superkrafter. Dessa superkrafter använder han dock endast om han pressas tillräckligt hårt.

Alita: Battle Angel

Nu när filmen Alita: Battle Angel har kommit är det även hög tid att läsa mangan. I mangan följer vi Alita som är en cyborg som hittas på skroten av Daisuke Ido. Dock är hennes huvud det enda som är kvar. I ett försök att rädda Alita sätts hennes huvud på en cyborgkropp. Denna kroppen är dock ingen vanlig cyborgkropp utan en kropp som tillhör en utomjordisk ras.

Dive!!

Sportmanga är något som verkligen har exploderat på senare år. Dive!! är inget undantag. Dive!! är en manga om simning där vi följer Tomoki. Tomoki är en simningscoach som tar sig an ett lag som har förlorat sina sponsorer efter flertalet misslyckade tävlingar. Mizuki Swimming Club som laget heter är nu helt utan pengar och det ser verkligen mörkt ut för laget. Detta tills Tomoki kommer in.

Tomoki är passionerad och hårt kämpande. Men det behövs mer än bara kämparglöd för att hjälpa det här laget nå till toppen. Med olympiska spelen i sikte sätter Tomoki och Mizuki Swimming Club igång sin kamp för att både vinna tillbaka sina sponsorer men även vinna ett os-guld. Dive!! började som en novellserie som sedan har mynnat ut i två olika mangaserier, en film och även en anime.