Jag har en hel del vänner som varit i Tokyo. När jag hade mitt första jobb för många år sedan så var det en arbetskamrat som bodde i Tokyo. Eller ja, han hade bott i Tokyo rättare sagt. Det var faktiskt vid den här tiden som jag började få upp intresset för Japan i stort och inte minst Manga. Mina syskon var likadana och vi köpte alla olika Manga-serier. Sedan bytte vi med varandra.

Jag har en annan kompis som vidgade mitt kulturella intresse för Japan och i synnerhet Tokyo. Han var där för några år sedan och pluggade filmvetenskap. Han var (eller är) extremt kunnig i film och särskilt asiatisk film. Så efter massor av diskussioner med honom har jag fått lära mig ett och annat.

Och nu har jag ytterligare en vän som varit och semestrat i Tokyo. Det är min nuvarande kollega. Och han verkligen inte hålla tyst om hur trevligt det var där borta. Jag är naturligtvis glad att höra allt. Men man blir ju lätt avundsjuk när man hör hur coolt det är där borta.

En huvudstad i huvudstaden

Tokyo är så klart huvudstaden för alla Manga-intresserade. Det är helt klart något som jag kommer att utforska när jag drar dit en dag. Man kan gå i massor av olika manga-shops som verkar supercoolt. Min ena kompis har en samlig av retro-mangatidningar som är så jäkla fin. Jag skulle vilja ha precis samma sak. Både för innehållets skull och för att det är så coolt som det bara kan bli. Som kompletterande inredning till mitt fina hem menar jag då. Får du inte heller nog av Manga så kan jag rekommendera Reddit. Det är lite som att rekommendera Starbucks för en kaffedrickare. Men ändå. De har ett väldigt bra subforum för Manga. Allt det senaste kommer upp där först känns det som.