Jag skrev lite om spel förut och tänkte återkomma lite till King of Cards. Det är faktiskt en serie som faller under kategorin shōjo manga vilket är en kategori riktat mot tonårstjejer. Men jag skulle faktiskt vilja säga att King of Cards är en passande serie för vem som helst som har ett serieintresse.

Nio volymer av King of Cards

Det finns nio volymer av King of Cards och det är en sträckläsning som väntar dig om du inte är bekant med King of Cards sedan gammalt. Det är en riktigt bra serie, om man frågar mig. Det handlar om Manami Minami som är en nybörjare i kortspelet Chaos. Med en massa tur lyckas hon få fatt i ett superkort kallat Saghan the Mighty Sorcerer. Det är ett extremt sällsynt kort som inte längre är i tryck. Varenda spelare vill nu ha Manamis grymma kort. Det är en helt annan femma att sitta med det där superkortet. Den stora konflikten är om Manami kan vara en spelare och samtidigt ha ett någorlunda normalt liv.

Det finns väldigt många olika karaktärer i King of Cards. Vissa har framfört att de tycker att det kan vara lite svårt att hålla koll på vem som är vem. Jag har hört det från en del i min bekantskapskrets. Jag har dock inte det här problemet. För mig är det ganska klart vem som är vem. Men ja, det är en del karaktärer som kommer och går.

Spelet som spelas i King of Cars är Trading Card Game som påminner ganska mycket om poker. Så är man pokerspelare kommer man garanterat känna igen sig i terminologin. Till exempel kan man ha ett par, en kåk och en stege i spelet. Jag som spelat ganska mycket poker i mina dagar tycker att det här är rätt kul.